Tuinkamer

In ons Tuinwoordenboek, leggen we je graag de betekenis van alle tuinwoorden, tuintermen en tuinbegrippen uit:

Wat is een Tuinkamer?

Een tuinkamer is een buitenruimte in je tuin die wordt gecreëerd door het plaatsen van een haag, schutting, muur of andere vorm van afscheiding, rondom een specifiek gedeelte van je tuin, waardoor een afgescheiden en intieme atmosfeer ontstaat. Deze afbakening kan gemaakt worden van haagplanten, zoals buxus, taxus, beukenhaag, of andere groenblijvende struiken, afhankelijk van je voorkeuren en de omstandigheden in je tuin.

Voor een tuinkamer hoeft niet per se een hoge haag of hoge afscheiding gebruikt te worden. Een halfhoge afscheiding of zelfs lage haag kan al voldoende zijn om visueel een apart deel van je buitenruimte te creëren. Ook hoeft de afscheiding niet zichtdicht te zijn om het effect van een gescheiden tuinkamer te realiseren.

De tuinkamer kan verschillende doeleinden hebben en kan op verschillende manieren worden ingericht, afhankelijk van de behoeften en wensen van de eigenaar. Bijvoorbeeld een apart eet- of zitgedeelte, een aparte ruimte voor ontspanning, speelruimte voor de kinderen of sport en spel.

Het creëren van een tuinkamer met een haag is een prachtige manier om je buitenruimte op te delen en te verfraaien, terwijl je tegelijkertijd een gevoel van privacy en afzondering creëert. Tuinkamers worden vaak toegepast bij het ontwerpen van tuinen, onder meer om een tuin dieper of groter te laten lijken en verschillende gebruiksruimtes of functionaliteiten van elkaar te scheiden.

Lees meer over tuinontwerp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *