A – Tuinwoorden die beginnen met de letter A

In ons Tuinwoordenboek, leggen we je graag de betekenis van alle tuinwoorden, tuintermen en tuinbegrippen uit. Op deze pagina alle tuintermen en begrippen in het tuinieren met de letter A. Van aanplant tot alkalisch en arme grond.

Meteen naar:

Wat betekent Aanplant?

Aanplant verwijst naar het proces van het introduceren van nieuwe vegetatie in een tuin of landschap. Dit omvat meestal het planten van bloemen, struiken, bomen of andere planten op specifieke locaties om een gewenst landschapsontwerp, een bepaalde esthetiek of functionele doelen te bereiken. Bij het aanplanten is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de groeiomstandigheden, de grootte van de volgroeide plant, de bloeiperiode en de interactie met andere planten in de omgeving.

Wat is Aanplantgrond?

Aanplantgrond is een speciaal samengestelde grondmix die wordt gebruikt bij het planten van nieuwe vegetatie. Deze grondmengsels zijn ontworpen om een optimale omgeving te bieden voor de groei en ontwikkeling van planten tijdens de initiële fase van aanplanting. Aanplantgrond bevat meestal een combinatie van organisch materiaal, zoals compost, turf of vermiculiet, evenals minerale componenten zoals zand en klei. Het doel van aanplantgrond is om de bodemstructuur te verbeteren, drainage te bevorderen, voedingsstoffen te leveren en de wortelgroei te stimuleren.

Wat is Aarde?

Aarde, ofwel tuinaarde of tuingrond.

Wat betekent Acclimatiseren?

Geleidelijk wennen aan de nieuwe temperatuur en omstandigheden.

Wat betekent Afharden?

Geleidelijk blootstellen aan lagere temperaturen, waardoor een zekere resistentie wordt opgebouwd door gewenning.

Wat is Alkalisch (of alkalische grond)?

Kalkrijke grond.

Wat is Arme grond?

Grond met weinig tot geen voedingstoffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *