Welke struiken bloeien in het vroege voorjaar?

Het vroege voorjaar is een prachtige tijd van het jaar waarin de natuur weer tot leven komt na een lange, koude winter. Een van de mooiste tekenen van de lente zijn de vele bloemen die in deze periode van het jaar bloeien. Hier een overzicht van 11 mooie struiken die al vroeg bloeien.

11 Bloeiende struiken voor het vroege voorjaar

Forsythia (Chinees klokje)

Een struik met opvallende gele bloemen die bloeit in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt. Forsythia wordt vaak gebruikt als haag of als solitaire struik in de tuin.

Ribes sanguineum

Ribes sanguineum, ook wel de rode ribes of rode bes genoemd, is een struik met groene bladeren en kleine roze, witte of rode bloemen. De bloemen verschijnen in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt en trekken bijen en vlinders aan. Na de bloei groeien er rode bessen aan de struik die eetbaar zijn maar vaak erg zuur van smaak. Ribes sanguineum wordt vaak gebruikt als haag of als solitaire struik in de tuin.

Chaenomeles (sierkwee)

Een struik met opvallende bloemen in roze, rood of wit die bloeien in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt. De struik kan worden gebruikt als haag of als solitaire plant in de tuin.

Mahonia (mahoniestruik)

Een struik met groenblijvende bladeren en geelgekleurde bloemen die bloeien in het late najaar of de vroege winter. Na de bloei groeien er blauwe bessen aan de struik.

Daphne (peperboompje)

Een struik met opvallende bloemen in roze, wit of lila die bloeien in het late winter of het vroege voorjaar. De bloemen verspreiden een aangename geur en de struik kan worden gebruikt als solitaire plant in de tuin.

Sierkers Prunus serrulata)

Een boom met opvallende bloesems in roze of wit die bloeien in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt. Veel soorten kennen ook een mooie oranje-rode herfstkleur.

Rode kerspruim (Prunus cerasifera)

Prunus cerasifera, ook wel de kerspruim genoemd, is een kleine boom met een ronde kroon en een gladde, donkere schors. In het voorjaar bloeit de boom met kleine roze of witte bloemen voordat het blad verschijnt. De bladeren zijn ovaal en hebben een paarse of bronskleurige tint. In de zomer groeien er soms kleine eetbare pruimen aan de boom die paars van kleur zijn.

Rotsheide (Pieris)

Een struik met opvallende bloemen in wit of roze die bloeien in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt. De struik heeft glimmende bladeren en kan worden gebruikt als solitaire plant in de tuin.

Camellia (camelia)

Een struik met opvallende bloemen in roze, rood, wit of geel die bloeien in het vroege voorjaar. De struik kan worden gebruikt als solitaire plant in de tuin en is geliefd vanwege de mooie bloemen.

Amelanchier (krentenboompje)

Ook wel de krentenboom of sierappel genoemd, is een kleine boom of grote struik met een opvallende witte bloesem in het voorjaar. De bloemen verschijnen voordat het blad verschijnt en worden gevolgd door kleine eetbare vruchten die lijken op krenten. De bladeren zijn ovaal en hebben een groene kleur die in de herfst verandert naar een warme oranje tot rode tint. Amelanchier lamarckii wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen en parken.

Viburnum tinus (lauriersneeuwbal)

Een struik met opvallende gele bloemen die bloeit in het vroege voorjaar voordat het blad verschijnt. Forsythia wordt vaak gebruikt als haag of als solitaire struik in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *