Welke planten kan je nu Snoeien?

Welke planten nu snoeien?

Welke planten moet je snoeien in de winter?

Bladverliezende bomen en struiken (maar niet ABC bomen), fruitbomen (geen steenvruchten), laatbloeiende clematis, blauweregen en druif. Snoei nu liever geen groenblijvende struiken en bomen, om vorstschade te voorkomen. Snoei nu ook geen (vroege) voorjaarsbloeiers (Forsythia, Magnolia, Rhododendron, Camellia) zodat de bloei niet per ongeluk af wordt gesnoeid.

Welke planten kan je snoeien in het voorjaar?

Vaste planten, siergrassen, zomerbloeiende struiken (pluimhortensia, vlinderstruik, lavendel, etc.), groenblijvende bomen en struiken (zodra de kans op vorst voorbij is)… Vergeet ook niet om rozen te snoeien, voor een mooie sterke groei en rijke bloei.

Welke planten kan je snoeien in de zomer?

Haagplanten kan je ook in de zomer snoeien. Zo voorkom je dat je vogelnesten verstoord. Veder richt de snoei zich in de zomer vooral op het koppen van bloemen (voor langere bloei). Toch is ook zomersnoei mogelijk bij veel fruitbomen en fruitsoorten en krachtige groeiers en klimplanten.

Welke planten moet je snoeien in het najaar?

Als bladverliezende planten in rust zijn, kunnen deze worden gesnoeid. Snoei nu liever nog niet de vaste planten en siergrassen, maar laat deze staan tot het voorjaar. Struiken die snel groeien en vrij groot zijn geworden, kunnen voor het slechte weer wat terug in vorm worden gesnoeid om stormschade te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *