Welke planten bloeien in september?

Welkom in de betoverende wereld van september, waar de tuin nog steeds sprankelt met een overvloed aan bloemen en kleuren. Terwijl de zomer ten einde loopt, openbaart de maand september een schat aan prachtige bloeiende planten die de tuin blijven sieren. Het is een tijd van overgang, waarin de natuur zich voorbereidt op de komst van de herfst.

September biedt een verscheidenheid aan bloeiende planten, van vrolijke herfstasters en charmante chrysanten tot siergrassen die met hun wuivende pluimen een vleugje elegantie toevoegen. Deze planten trekken niet alleen de aandacht van mensen, maar ook van vlinders, bijen en andere bestuivers die zich verzamelen om te genieten van de nectar en stuifmeel. Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, vullen de bloemblaadjes van de herfstbloeiende planten de tuin met warme tinten zoals geel, oranje, rood en paars. Ze bieden een laatste uitbarsting van kleur voordat de herfstkleuren het landschap overnemen.

Bekijk alle Tuinklussen voor september

 • Herfstaster (Aster): Herfstasters bloeien in een breed scala aan kleuren, waaronder paars, roze, wit en blauw. Ze zijn geliefd om hun dichte bloeiwijzen en zijn een prachtige aanvulling op elke herfsttuin.
 • Chrysant (Chrysanthemum): Chrysanten zijn iconische herfstbloemen die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en bloemvormen. Ze bloeien vaak in september en brengen kleur en vreugde in de tuin.
 • Zonnehoed (Rudbeckia): Deze vrolijke bloemen hebben felgekleurde bloemblaadjes rond een donkerbruin centrum. Ze zijn favoriet bij vlinders en bloeien tot ver in de herfst.
 • Sedum (Hemelsleutel): Sedum staat bekend om zijn dikke, vlezige bladeren en weelderige bloei. In september zijn de bloemen vaak roze, rood of wit en trekken ze bijen en vlinders aan.
 • Goudsbloem (Calendula): Goudsbloemen zijn prachtige, helderoranje bloemen die een vleugje kleur toevoegen aan de herfsttuin. Ze zijn gemakkelijk te kweken en bloeien tot aan de eerste vorst.
 • Japanse Anemoon (Anemone hupehensis): Deze elegante bloemen hebben delicate bloembladen in verschillende tinten roze en wit. Ze voegen een vleugje verfijning toe aan de herfsttuin.
 • Siergrassen (bijv. Lampenpoetsersgras, Miscanthus): Siergrassen voegen textuur en beweging toe aan de tuin. In september kunnen ze mooie pluimen produceren die de tuin sieren.
 • Zilverkaars (Cimicifuga): Zilverkaars heeft prachtige witte bloemaren die hoog boven het gebladerte uitsteken. Ze bloeien laat in de zomer en gaan door tot in september.
 • Herfstkrokus (Colchicum): Herfstkrokussen verschijnen in september en hebben mooie kelkvormige bloemen in tinten wit, roze of lila. Ze zijn een welkome aanblik in de herfsttuin.
 • Herfstsering (Caryopteris): Deze struik produceert trossen kleine, blauwe bloemen in september. Het is een populaire keuze voor vlindertuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op vlinders.
 • Rode zonnehoed (Echinacea purpurea): Rode zonnehoed staat bekend om zijn opvallende bloemen met heldere, kegelvormige centra. Ze bloeien in september en voegen kleur toe aan de tuin.
 • Herfstanemoon (Anemone x hybrida): Deze bloemen bloeien in tinten roze, wit en lila en voegen een delicate schoonheid toe aan de herfsttuin. Ze gedijen goed in deels schaduwrijke gebieden.
 • Hemelsleutel (Sedum spectabile): Deze vetplant produceert schermen met roze tot witte bloemen. Trekt veel vlinders en bijen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *