Welke planten bloeien in juni?

Lupine (bloei in juni)

In juni bloeit er ontzettend veel! Tussen al het frisgroene blad zijn er in de tuin bloemen te zien in elke kleur!

Rozen (Rosa): Rozen zijn populaire bloemen die vaak bloeien in juni. Er zijn verschillende soorten rozen, zoals klimrozen, struikrozen en theehybriden, die prachtige bloemen produceren.

Lavendel (Lavandula) staat bekend om de geurige bloemen en wordt vaak geassocieerd met de zomer. Het bloeit meestal in juni en trekt bijen en vlinders aan. De meeste lavendel soorten bloeien paars-blauw, maar lavendel is er ook in het wit en roze.

Pioenroos(Paeonia): Pioenrozen zijn prachtige bloemen die een korte maar spectaculaire bloeiperiode hebben. Ze bloeien vaak in juni en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Vlinderstruik (Buddleja) is een struik met lange bloemtrossen die vlinders aantrekken. Het bloeit meestal vanaf juni of juli en kan verschillende kleuren bloemen hebben, zoals paars, roze, wit en geel.

Iris (Iris): Irissen zijn bloeiende planten met opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals paars, geel, wit en blauw. Veel soorten irissen bloeien in juni.

Klaproos (Papaver): Klaprozen zijn wilde bloemen met delicate bloemblaadjes in levendige kleuren, zoals rood, oranje en roze. Ze bloeien meestal in juni en groeien vaak in velden en bermen.

Lupine (Lupinus) is een bloeiende vaste plant met kleurrijke bloemtrossen die opvallen in de tuin. De bloemen kunnen variëren in kleur, waaronder blauw, paars, roze, geel en wit. Lupine staat bekend om zijn kenmerkende, opstaande bloemaren en geveerde bladeren.

Ridderspoor (Delphinium) is een statige plant met torenhoge bloemstelen en weelderige bloemen. De bloemen zijn vaak blauw, maar er zijn ook variëteiten in andere kleuren zoals wit, paars en roze. Ridderspoor staat bekend om zijn verticale groeiwijze en wordt vaak gebruikt als achtergrondplant of accent in bloembedden.

Vingerhoedskruid (Digitalis) is een tweejarige plant met lange bloemstelen en klokvormige bloemen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, zoals wit, roze, geel en paars. Vingerhoedskruid is bekend om zijn sprookjesachtige uiterlijk en wordt vaak gebruikt in cottage-tuinen.

Vrouwenmantel (Alchemilla) is een vaste plant met ronde, gekartelde bladeren en kleine, geelgroene bloemen. Wat de plant echt opvallend maakt, is de manier waarop waterdruppels op de bladeren parelen, wat een betoverend effect geeft. Vrouwenmantel wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als randbeplanting.

Allium (Sierui): Alliums zijn bolgewassen die bekend staan om hun sierlijke, bolvormige bloemhoofden die op hoge stelen staan. De bloemen zijn vaak bolvormig en variëren in grootte en kleur, waaronder paars, roze, wit en geel. Alliums voegen structuur en hoogte toe aan de tuin en trekken bijen en vlinders aan.

Salie (Salvia) is een geslacht van planten dat een grote verscheidenheid aan soorten omvat, waaronder kruidachtige vaste planten en struiken. Salvia’s hebben meestal langwerpige bladeren en bloemaren gevuld met kleine, buisvormige bloemen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, zoals blauw, paars, rood, roze en wit. Salvia’s zijn geliefd vanwege hun geur en trekken vaak bijen en vlinders aan.

Welke planten bloeien in juni in jouw tuin?

1 gedachte over “Welke planten bloeien in juni?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *