Welke planten bloeien in december?

Viburnum tinus (groenblijvende sneeuwbal)

De meeste planten zijn in december in rust. Toch zijn er ook winterbloeiende planten, die nog prachtig bloeien deze maand.

Winterheide (Erica): Winterheide is bekend om zijn bloeiende toppen in de wintermaanden, waaronder december. Ze produceren kleine bloemen in tinten van wit, roze, paars of rood.

Helleborus (Kerstroos): Veel soorten Helleborus bloeien in de winter en het vroege voorjaar, vaak van december tot maart, afhankelijk van het weer. De kerstroos is er in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, groen en paars.

Skimmia: Skimmia japonica is een wintergroene struik die in de wintermaanden bloeit. Het produceert geurende witte bloemen, gevolgd door rode bessen op vrouwelijke planten.

Viburnum tinus (groenblijvende sneeuwbal): Deze groenblijvende struik kan in de wintermaanden bloeien, en het heeft clusters van kleine witte bloemen.

Mahonia: Mahonia-soorten, zoals Mahonia aquifolium (mahoniestruik), hebben opvallende geelgekleurde bloemen in de wintermaanden.

Hedera (klimop): Ook klimop bloeit vaak nog tot in december. Vervolgens worden de zwarte besjes gevormd.

Hamamelis (toverhazelaar): Verschillende toverhazelaars bloeien al vroeg. Vaak al vanaf december. Hamamelis krijgt bijzondere spinachtige bloemen in het geel, oranje of rood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *