Nieuw in Appeltern: Dahlia showtuin en Rosarium

Nieuw in Bloemenpark Appeltern

Bloemenpark Appeltern wil zich meer richten op bloemen en voegt daarom zowel een showtuin met meer dan 100 soorten dahlia’s toe, als een 2500m2 groot rosarium!

Bloemenpark Appeltern pakt uit met dahlia!

In Bloemenpark Appeltern komt een grote showtuin van dahlia’s. ILoveDahlia.com en Bloemenpark Appeltern gaan samenwerken om de dahlia te promoten. Bij de entree en langs de hoofdroute komen vele perken met meer dan 100 soorten dahlia’s. Op 11 april zijn 7.000 knollen geleverd en het planten is begonnen. De dahlia’s zullen van juli tot oktober bloeien.

Alle dahlia’s in de showtuin kunnen worden besteld op de website, middels een QR-code die bij de perken staat. Voor Bloemenpark Appeltern is de samenwerking belangrijk omdat zo specifieke kennis en ervaring over dahlia wordt verkregen. ILoveDahlia helpt bij het beplantingsplan en geeft advies over gewasverzorging:

“Ik wil van Appeltern met al zijn modeltuinen nog meer een bloemenpark maken. De dahlia is helemaal trendy en bij uitstek geschikt voor veel kleur in de tuin in de zomer. Een prachtige toevoeging in Bloemenpark Appeltern.”
Ben van Ooijen (directeur Bloemenpark Appeltern)
”Door de samenwerking met Bloemenpark Appeltern bereiken we een groep echte tuinliefhebbers. Wij kunnen hen een breed assortiment dahlia laten zien in het park en deze aanbieden via de webshop. In iedere tuin passen immers dahlia’s.”
Bas Reijerkerk (directeur van Fred de Meulder B.V. en de webshop I love Dahlia)

Bloemenpark Appeltern maakt nieuw rosarium

In Bloemenpark Appeltern wordt steeds meer plaats gemaakt voor kleurrijke bloemenborders. Een rosarium mag natuurlijk niet ontbreken en daarom is deze week de eerste hand gelegd aan een 2500 m2 groot rosarium. De roos past perfect bij de beleving die het park haar bezoekers wil bieden. De roos is immers de bloem die symbool staat voor de liefde; wereldwijd in alle culturen.

In het rosarium in Appeltern komen meer dan 50 soorten rozen staan in alle denkbare kleuren. Het eigentijdse rosarium is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met rozenspecialist Piet Hanekamp. Er is niet alleen gelet op het geuren- en kleurenpalet. Het rosarium biedt ook informatie over de aanplant, de juiste keuze in deze tijd van klimatologische veranderingen en de verzorging van rozen in de eigen tuin. Vanaf juni kunnen bezoekers volop genieten van de geuren en kleuren in de nieuwe rozentuin in Appeltern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *