De Moestuinbeurs 2024: Start van jouw moestuinseizoen!

De Moestuinbeurs

Na het succesvolle debuut in maart 2023, is De Moestuinbeurs terug voor de tweede editie op 22, 23 en 24 maart 2024, dit keer op Landgoed Groeneveld in Baarn (NL). Met producten, merken, lezingen, workshops, wildplukwandelingen en meer zijn het drie dagen vol kennis en inspiratie om het moestuinseizoen goed te starten. Naar verwachting komen er 8.000 tot 10.000 bezoekers uit Nederland en België.

Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €15,50 via www.demoestuinbeurs.nl

Meer dan 100 standhouders

Kleine en grote bedrijven presenteren en verkopen hun aanbod passend bij het moestuinieren. Van zaden, bloembollen, moestuinbakken en boeken, tot bijzonder pootgoed, compost en gereedschap: meer dan 100 standhouders uit Nederland en België zijn aanwezig. Biogroei, partner van het evenement, creëert een experience center waar bezoekers kunnen ontdekken hoe ze op een biologische en ecologische manier hun (moes)tuin en mogelijke tuinproblemen kunnen aanpakken. Partner Ecotuintje, webshop voor de milieubewuste moestuinfan, biedt onder andere duurzame, op maat gemaakte moestuinbakken. Bio-Kultura, ook partner, toont in een exclusieve ruimte hun producten (waaronder biologische tuinaarde) en geeft informatie over een gezonde bodem.

Kennisdeling

Kennisoverdracht blijft een belangrijk onderdeel van De Moestuinbeurs. Bezoekers krijgen persoonlijk advies van experts, waaronder Floor Korte, Moestuin Advies, Jessica Koomen en Katja Staring. Dagelijks zijn er inspirerende lezingen en workshops over onderwerpen zoals het starten van een moestuin, composteren met wormen, de pluktuin, permacultuur, fermenteren en klimaatadaptief moestuinieren. Er is een speciaal kinderprogramma voor kinderen t/m 12 jaar, met Simon Eurlings (beter bekend als De Moestuinman) als ambassadeur. Met podcastopnames, wildplukwandelingen, een zadenruil, rondleidingen door de historische moestuin en meer is het een evenement vol belevenis.

Duurzaam en toegankelijk

De Moestuinbeurs hoopt het leren leven uit de natuur te stimuleren en dit op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk te maken. Het evenement wil dienen als ontmoetingsplek voor iedereen met interesse in moestuinieren en/of een zelfvoorzienende levensstijl. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid, van locatiekeuze tot deelnemers, het aanbod van eten en drinken en de invulling van het programma. Het doel van De Moestuinbeurs? Zorgen dat alle bezoekers met nieuwe kennis en inspiratie vol vertrouwen, maar vooral vol plezier het nieuwe moestuinseizoen tegemoet gaan.

Over De Moestuinbeurs

De Moestuinbeurs is een onafhankelijk initiatief van Kirsten Bergkotte en Dieke Wissing. Het is een unieke en jaarlijks terugkerende consumentenbeurs over moestuinieren en vindt plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 op Landgoed Groeneveld in Baarn. Het evenement inspireert, informeert en belicht een goede start van een nieuw moestuinseizoen. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €15,50. De Moestuinbeurs is dagelijks geopend van 10.00-17.00. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van De Moestuinbeurs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *