Plantcombinatie: Klimroos met clematis

De combinatie van rozen met clematis is een klassieke maar tijdloze combinatie. Stijlvol, met een vleugje romantiek.

Klimplanten combinatie roos met clematis

Er zijn talloze combinaties mogelijk met klimrozen en clematis. Kies voor een contrast in kleur en bloemgrootte. Of kies juist voor een harmonieus beeld, door soorten te kiezen met een vergelijkbare kleur of tint. Denk ook aan opeenvolgende bloei. Het mooist is het, als er in elke geval sprake is van overlap in bloeitijd.

Bekende combinaties van rozen met clematis

Rosa ‘Claire Austin’ met Clematis ‘Ville de Lyon’: De witte bloemen van ‘Claire Austin’ vormen een elegante achtergrond voor de helderrode bloemen van ‘Ville de Lyon’.

Rosa ‘Climbing Iceberg’ met Clematis ‘Henryi’: De witte bloemen van ‘Climbing Iceberg’ vormen een perfect canvas voor de zuivere witte bloemen van ‘Henryi’, waardoor een elegante en serene sfeer ontstaat.

Rosa ‘Compassion’ met Clematis ‘The President’: De abrikooskleurige bloemen van ‘Compassion’ passen mooi bij de diepe paarse tinten van ‘The President’.

Rosa ‘Crown Princess Margareta’ met Clematis ‘Perle d’Azur’: De oranje bloemen van ‘Crown Princess Margareta’ contrasteren prachtig met de lichtblauwe bloemen van ‘Perle d’Azur’.

Rosa ‘Desdemona’ met Clematis ‘Piilu’ : Witte rozen van ‘Desdemona’ voegen elegantie toe aan de lila tinten van ‘Piilu’.

Rosa ‘Don Juan’ met Clematis ‘Jackmanii’: De dieprode bloemen van ‘Don Juan’ passen goed bij de paarse tinten van ‘Jackmanii’, wat resulteert in een krachtige en contrasterende combinatie.

Rosa ‘Gertrude Jekyll’ met Clematis ‘Jackmanii’: De zachte roze bloemen van ‘Gertrude Jekyll’ harmoniëren prachtig met de diepe paarse tinten van ‘Jackmanii’.

Rosa ‘Gertrude Jekyll’ met Clematis ‘Nelly Moser’: Roze rozen van ‘Gertrude Jekyll’ vormen een sierlijke aanvulling op de pastelkleurige bloemen van ‘Nelly Moser’.

Rosa ‘Graham Thomas’ met Clematis ‘Etoile Violette’: De warme gele bloemen van ‘Graham Thomas’ vormen een opvallend contrast met de paarse bloemen van ‘Etoile Violette’.

Rosa ‘Graham Thomas’ met Clematis ‘Arabella’: De zachte gele bloemen van ‘Graham Thomas’ vormen een subtiel contrast met de lichtpaarse bloemen van ‘Arabella’.

Rosa ‘Winchester Cathedral’ met Clematis ‘Niobe’: Witte bloemen van ‘Winchester Cathedral’ vormen een elegante combinatie met de dieprode bloemen van ‘Niobe’.

Rosa ‘New Dawn’ met Clematis ‘Nelly Moser’: Combineer de zachte roze tinten van ‘New Dawn’ met de pastelkleurige bloemen van ‘Nelly Moser’ voor een romantisch en harmonieus effect.

Rosa ‘Golden Showers’ met Clematis ‘Comtesse de Bouchaud’ : Geel en roze vormen een levendige combinatie. De gele bloemen van ‘Golden Showers’ komen prachtig tot hun recht naast de zachte roze tinten van ‘Comtesse de Bouchaud’.

Rosa ‘Golden Celebration’ met Clematis ‘Niobe’: Combineer de diepe gouden tinten van ‘Golden Celebration’ met de bordeauxrode bloemen van ‘Niobe’ voor een weelderige en rijke uitstraling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *