Plantcombinatie: Echinacea met Liatris spicata

Het combineren van Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’ en Liatris spicata in de border zorgt voor een sprookjesachtig effect. De contrasterende groeivorm en de kleuren roze en paars van deze planten creëren een boeiend visueel effect. Hier is een suggestie voor hoe je ze samen kunt plaatsen:

Border combinatie rode zonnehoed met lampenpoetser

Een hele mooie en verfijnde plantencombinatie is Echinacea (zonnehoed) met Liatris spicata (lampenpoetser). Het felroze van Echinacea kleurt prachtig met het lichtroze tot lilaroze van de lampenpoetser. De klassieke margiet-achtige bloemvorm van de zonnehoed zorgt voor een groot contrast met de aarvormige bloei van Liatris. Ook het geveerde blad verstrekt dit effect.

Plaats Liatris spicata wat meer naar achter in de border en plant Echinacea op de voorgrond of in het midden. Dit geeft een heel mooi gelaagd effect en versterkt het onderlinge contrast in de bloeivorm.

Deze combinatie van Echinacea ‘Fatal Attraction’ en Liatris spicata zal gedurende de zomermaanden een bloeiend spektakel bieden. Bovendien zullen er vele bijen en vlinders een bezoekje brengen aan jouw tuin!

Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’ (rode zonnehoed)

Echinacea purpurea ‘Fatal Attraction’ is een opvallende cultivar van de populaire zonnehoed. Met de heldere roze bloemblaadjes en donkerbruin kegelvormige centrum, creëert deze cultivar een prachtig contrast. De bloemen zijn sierlijk en aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Echinacea ‘Fatal Attraction’ is een vaste plant die een vleugje romantiek en levendigheid aan de tuin toevoegt. Het is een populaire keuze voor bloembedden en kan ook dienen als snijbloem. Ook in de winter blijft Echinacea nog lang vorm houden.

Liatris spicata (lampenpoetser)

Liatris spicata, ook wel lampepoetser genoemd, is een opvallende vaste plant die zich kenmerkt door zijn verticale groei en unieke bloemvorm. De plant produceert lange, slanke bloemaren bedekt met kleine bloemen die van boven naar beneden openen, wat lijkt op de pluim van een lampepoetser. Deze bloemaren kunnen variëren in kleur van paars tot wit, afhankelijk van de variëteit. Liatris spicata voegt een opvallend verticaal accent toe aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan met de nectarrijke bloemen. Het is een uitstekende keuze als achtergrond in een border.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *