Plantcombinatie: Achillea met Stachys officinalis

Het combineren van Achillea millefolium ‘Moonshine’ en Stachys officinalis ‘Hummelo’ in de border zorgt voor een schitterend en kleurrijk geheel. De contrasterende kleuren en vorm van deze planten creëren een boeiend visueel effect. Hier is een suggestie voor hoe je ze samen kunt plaatsen:

Border combinatie geel duizendblad met andoorn

Plaats een groep Achillea ‘Moonshine’ in het midden of achterin de border, waar de zon het meest aanwezig is. De citroengele bloemen en zilvergrijze bladeren vormen een prachtige achtergrond voor andere planten.

Voor een harmonieuze overgang, plaats je een mix van Stachys ‘Hummelo’ rond de Achillea-groep. De lilaroze bloemen van de Stachys zullen mooi afsteken tegen de gele bloemen van de Achillea. Ook de groeivorm geeft een mooi contrast.

Voor een extra gelaagd effect, voeg je nog wat lager groeiende planten toe aan de voorkant van de border. Denk aan lavendel (Lavandula), sedum of kleine siergrassen.

Deze combinatie van Achillea ‘Moonshine’ en Stachys ‘Hummelo’ zal gedurende de zomermaanden een bloeiend spektakel bieden. Bovendien zullen er vele bijen en vlinders een bezoekje brengen aan jouw tuin!

Achillea millefolium ‘Moonshine’ (duizendblad)

Achillea ‘Moonshine’, ook wel bekend als geel duizendblad of Yarrow ‘Moonshine’, is een prachtige vaste plant afkomstig uit Europa. Deze plant behoort tot de familie van de Asteraceae en staat bekend om zijn opvallende zilvergrijze bladeren en weelderige bloeiwijze. De bladeren zijn veerachtig en geven een heerlijke aromatische geur af wanneer ze worden aangeraakt. De bloemen van ‘Moonshine’ verschijnen in platte, schermvormige trossen en hebben een opvallende citroengele kleur, wat een levendig contrast vormt met het grijsgroene blad. De bloeiperiode valt meestal in de zomer en kan doorgaan tot in de vroege herfst, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Achillea ‘Moonshine’ is een zeer geliefde plant bij bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Stachys officinalis ‘Hummelo’ (andoorn)

Stachys officinalis ‘Hummelo’, in het Nederlands bekend als andoorn, betonie of koortskruid, is een prachtige vaste plant die de tuin in de zomer opvrolijkt met sierlijke lilaroze tot paarsroze bloemen. Met de rechtopstaande stelen en weelderig groen blad, is deze plant een aantrekkelijke keuze voor tuinliefhebbers. Daarbij trekt Stachys veel bijen, hommels en vlinders aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *