Juli

Tuinkalender juli

Juli

In juli transformeert de tuin zich tot een levendig schilderij van kleuren. Bloemen in alle denkbare tinten sieren de borders en perken. Zomerbloeiers zoals rozen, lelies, zonnebloemen en dahlia’s staan in volle bloei en vullen de lucht met heerlijke geuren. De tuin lijkt te zinderen van leven, aangezien bijen, vlinders en andere bestuivende insecten druk heen en weer fladderen.

De moestuin is nu op zijn meest productieve punt. Gewassen zoals tomaten, paprika’s, courgettes en bessen beginnen rijp te worden en bieden een overvloedige oogst. Het is een tijd van genieten van vers geplukt voedsel en de vruchten van je zorgvuldige werk.

Het weerbeeld van juli wordt gedomineerd door warmte en zonneschijn. De zon staat hoog aan de hemel en schenkt overvloedige stralen op de tuin. De dagen zijn lang en bieden veel tijd om buiten door te brengen. De temperaturen stijgen vaak tot hun hoogtepunt, waardoor je je in een echte zomerse sfeer waant. Ook de avonden in juli zijn aangenaam en nodigen uit tot ontspanning buiten.

Welke klussen en tuintaken zijn er in juli?

De belangrijkste tuintaken van deze maand zijn het blijven koppen van uitgebloeide bloemen (deadheading), zodat je planten langer bloeien, geef extra water bij droogte en aan al je planten in potten en bakken, blijf het gazon regelmatig maaien en observeer de tuin en borders om eventuele verbeteringen door te kunnen voeren.

Bekijk alle tuintaken in juli

Wat bloeit er in juli?

In juli geniet je van heel veel bloeiende planten, in velerlei kleuren en vormen. Denk aan lavendel, zonnehoed, Agapanthus, lelies, flox, vlinderstruik en rozen.

Bekijk alle bloeiende planten in juli

Bekijk ook:

augustus, september, oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei, of juni